All for Joomla All for Webmasters

Ce le mai citim copiilor

Ce să le citim copiilor? ,,Năsturel”, Don Freeman

,,Năsturel”, Don Freeman

Într-un supermarket, la raionul cu jucării, stă un ursușeț de pluș, căruia îi lipsește un nasture. Până în ziua în care o clientă refuză a-l cumpere, tocmai din această pricină, ursulețul nici măcar nu știe că îi lipsește un nasture.

La căderea nopții, trist, Năsturel pleacă într-o aventură nemaitrăită și neînchipuită. Urcă ceea ce pare a fi un munte, se rătăcește, se ascunde, se sperie, se minunează în fața secretelor lumii. Caută nasturele sperând că, odată întregit, va putea găsi și el un copil care să îl ia acasă. De când își dorea el să ajungă acasă…

„Năsturel” este o poveste despre iubire necondiționată, despre prietenie și despre speranță. Deși nu ne poartă prin junglă sau prin adâncul oceanului, deși nu ne vorbește despre castele sau despre împărați, deși nu ne duce nici în trecutul îndepărat, nici în viitorul incert, această cărticică despre un ursuleț de pluș de la raionul de jucării dovește încă o dată că a scrie povești poate fi (iar uneori, spre norocul nostru, chiar este) o artă.