All for Joomla All for Webmasters

Viață sănătoasă

Gradinita Butterfly - Educatie cu drag

Principiile alimentației sănătoase la copii

 

Am cunoscut părinți extremiști în toate variantele:
„Le-am dat copiilor lapte de la aceeași vacă, să nu-i zapacesc” sau „Îi trece ziua cu o pungă de pufuleți, dar lăsați că nici după mine nu stătea nimeni și sunt bine.

 

Sunt doar două exemple, dar credeți-mă, în 10 ani de activitate și 10 de mamă, aș putea scrie o carte despre idei despre nutriție care mai de care mai extreme.
Nu sunt de acord cu moda diverselor alimente și regimuri, pentru că toate, din cinci în cinci ani sunt desființate de curente noi și nu sunt de acord cu impunerea unui anumit timp de alimentație, pentru că eu consider că fiecare individ trebuie să aleagă pentru el. Dar susțin responsabilitatea față de copil, fermitatea educației, iubirea care nu se concretizează în recompense dulci, echilibrul. Pentru că trebuie să știm că punem baze ale comportamentului inconștient al copilului de astăzi și adultului de mâine, pentru tot parcursul vieții.
De ce credeți că sunt atât de mulți oameni de succes care dedică timp zilnic sportului și alimentației de calitate? Pentru că știu că având grijă de corpul lor, acesta îi va susține. O persoană de succes pe care o admir spune „cum îmi permit luxul de a face sport și masaj? nu îmi permit să mă opresc, pentru că aș pierde echilibrul care mă ajută să am succes”.
Noi, părinți și profesori care facem educație, suntem responsabili și pentru educația trupului copiilor noștri pentru că te poți bucura cu adevărat de viață doar dacă ești sănătos. Altfel, indiferent cât de bine pregătit ești, din punct de vedere academic, nu poți fi fericit.
Ar fi nedrept ca știind toate aceste lucruri să ne lăsăm copiii să învețe singuri, mult mai târziu și cu un preț mai mare, că una din regulile esențiale pentru succesul personal este să ne educăm și trupul, alături de minte.
Iată cum am experimentat noi pas cu pas în grădinițele și școala Butterfly educația trupului:
Am implementat programului „o oră de sport în fiecare zi” Copiii sunt mai liniștiți, mai puțin agitați și învață mai bine. Ora aceea de sport asigură exact consumul excesului de energie.
Am eliminat cea mai mare parte din zahărul folosit la deserturi, pentru că zahărul nu ajută în niciun fel organismul, ba dimpotrivă și oricum, zahărul se găsește în foarte multe alimente pe care le folosim (sos de roșii, legume la conservă etc.). Reacția imediată a fost evident, supărarea copiilor care au remarcat că nici un dulce nu mai este așa de dulce. Dar povestea a durat doar două săptămâni după care copiii au acceptat noile deserturi fără zahăr.
Sunt măsuri care poate nu au un rezultat imediat, însă pe termen lung generează obiceiuri care duc la echilibru, la sănătate, la succes personal.

 

Articol semnat de Mădălina Gîdiuță, Fondator al Grupului Educațional Butterfly.