Articole

Previous Next

Disciplina exagerata ii face pe copii mai agresivi

Copiii care se comporta violent nu ar trebui disciplinati folosind violenta (verbala sau fizica), pentru ca aceasta ii face sa repete comportamentele violente. Acest lucru este important de tinut minte, deoarece in multe cazuri, violenta copiilor da nastere la reactii violente de disciplina din partea parintilor (si cadrelor didactice).

Studii recente arata ca bataia sau celelalte metode agresive de diciplinare nu fac decat sa creasca nivelul de agresivitate al copiilor. Cu cat parintii sunt mai duri in a disciplina, cu atat pe termen lung, copiii vor fi mai agresivi. Peste 440 de copii impreuna cu mamele lor au fost urmariti de-a lungul a 4 ani din punct de vedere comportamental si al stilului de parenting. Varsta copiilor inclusi in studiu la inceput a fost de 10 ani, iar la final media de varsta era de 15.

Rezultatele studiului arata urmatoarele:

  • cu cat copiii au comportamente mai agresive la varste mici, cu atat mamele vor folosi mai multe metode de disciplina, bazate atat pe forta fizica, dar si pe explicatii verbale;
  • cu cat mamele folosesc mai multe metode agresive de disciplinare, cu atat copiii vor prezenta mai multe comportamente agresive in timp
  • tehnicile de rationalizare, explicatie si de calmare nu au fost asociate cu cresterea comportamentelor agresive, dar nici cu scaderea lor.
  • „A educa parintii cu privire la masuri pozitive de disciplinare ii poate ajuta pe copii sa nu devina adolescenti agresivi”, sustin cercetatorii.

Sursa: Digest.BPS.org

Gradinitele Butterfly asigura un mediu sigur si confortabil pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Increderea in sine, placerea de a invata, onestitatea, respectul si bunele maniere sunt valori pe care le insuflam copiilor pentru formarea lor ca adulti.