Articole

3 pacaleli de 1 aprilie

1 aprilie este ziua recunoscuta in aproape intreaga lume drept Ziua Pacalelilor.

Poantele de 1 Aprilie sunt o ocazie buna pentru tine si copil sa va distrati impreuna. Fa-ti copilul complice la cateva farse simpatice si nevinovate de Ziua Pacalelilor. Este o oportunitate buna de a arata copilului ca farsele trebuie sa fie inofensive si sa nu puna in pericol siguranta nimanui. Este important sa cunoasca anumite limite in alegerea pacalelii pe care vrea sa o faca unei alte persoane si sa se asigure ca este amuzanta, dar nu periculoasa.

Scopul lor este distractia si amuzamentul, nu-i asa?!

1 Prajitura sarata si mancarea dulce

Schimbarea zaharului cu sarea in deserturi si invers, in mancaruri, este una dintre cele mai vechi si mai simple poante pe care le poti face familiei, impreuna cu copilul. Fa-ti micutul ajutor de bucatar si incepeti pregatirea unor preparate pe placul celor dragi, astfel incat sa fiti siguri ca se vor infrupta rapid din ele.

Apoi, cand vine momentul adaugarii sarii sau zaharului, faceti schimb, astfel incat prajitura sa fie sarata si mancarea sa fie dulce. Pregatiti masa si invitati toata familia alaturi de voi. Nu incercati sa va dati de gol chicotind. Urmariti cu atentie reactiile membrilor familiei atunci cand vor baga furculita in gura si vor sesiza ca mancarea este cam… dulce!

2 Lapte colorat

In cazul in care taticul nu bea niciodata cafeaua fara lapte, invata-l pe copil sa pregateasca o alta farsa amuzanta. Spune-i sa puna colorant alimentar in cutia de lapte din frigider si sa il urmareasca pe tatic cand isi pune lapte in cafea, pentru a-i observa reactia.

3 Afise lipite pe spate

O alta pacaleala amuzanta pe care o poate face orice copil atat parintilor, cat si prietenilor, este sa pregateasca cateva post-it-uri cu mesaje amuzante “vreau o imbratisare”, “am nevoie de ajutor”, “ssst, sunt pacalit”, astfel incat toti din jurul lui sa vina si sa faca ceea ce scrie in mesaj, iar ei sa se minuneze de reactiile lor.

Distractie placuta!

 

Gradinitele Butterfly asigura un mediu sigur si confortabil pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Increderea in sine, placerea de a invata, onestitatea, respectul si bunele maniere sunt valori pe care le insuflam copiilor pentru formarea lor ca adulti.