Articole

Cum iti ajuti copilul sa invete cu placere?

Exista cateva modalitati de a-i trezi copilului interesul pentru cunoastere si motivatia de a invata.

  • Cauta sa-i cultivi o curiozitate naturala, evitand sa-l obligi sa invete pentru ca  “asa trebuie”.
  • Nu-i da de invatat pe post de pedeapsa.
  • Nu-l forta sa memoreze ceva fara sa inteleaga conceptele si mecanismele care stau la baza materialului invatat. 
  • Educa-i si stimuleaza-i abilitatea de a intelege materiile in termeni practici, abilitatea de a face conexiuni inteligente si creative intre subiecte, si pe cea de a aplica cele invatate in situatii de viata reale. Simpla acumulare de cunostinte in absenta acestor abilitati nu valoreaza mare lucru.
  • Extinde-ti gama de materiale pentru invatat. Copilul tau abia invata sa citeasca? Poate prefera sa isi exerseze abilitatile citind de pe o cutie de lapte sau din manualul de utilizare a aspiratorului.

Fiecare copil este diferit, evita sa-i compari rezultatele cu cele ale fratelui, surorii sau colegilor de clasa si foloseste-ti energia cautand sa-i identifici propriile talente si interese si propriul stil de a invata (auditiv, vizual, tactil-kinetic etc)

Incurajeaza-ti copilul sa isi exprime parerile, sentimentele, atitudinile traite atunci cand e implicat intr-o sarcina. Doar astfel vei sti cand anume curiozitatea lui a fost satisfacuta, cand dorinta de explorare si descoperire a atins varful, cand se simte plictisit, dezamagit ori neputincios.

Nu pune accent doar pe dezvoltarea academica, ci sprijina la fel de mult si dezvoltarea sa morala, emotionala, sociala, artistica si fizica.

 

Gradinitele Butterfly asigura un mediu sigur si confortabil pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Increderea in sine, placerea de a invata, onestitatea, respectul si bunele maniere sunt valori pe care le insuflam copiilor pentru formarea lor ca adulti.